Go Back

Spenat och varma kantareller i mormorsdressing 

Måltid: Tillbehör
Portioner: 1 stort fat

Ingredienser

  • 600 g kantareller
  • 1 skalad schalottenlök
  • 150 g plockad bladspenat
  • 1 knippe dill
  • smör
  • rapsolja
  • salt och nymalen svartpeppar

MORMORSDRESSING

  • 2 ½ dl vispgrädde
  • ½ kapsyl ättika, 25%
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk strösocker

Instruktioner

  • Rör samman grädden med ättika, salt och socker tills den tjocknar lätt och blir en krämig dressing.
  • Stek kantarellerna i smör och lite rapsolja.
  • Finhacka löken och fräs en stund med svampen.
  • Ta av från spisen och vänd ner spenat och hackad dill. Smaksätt med salt och peppar.
  • Lägg upp på fat och ringla över dressingen, hepp!