Go Back

Sallad på pimiento de padrón och ricotta salata

Måltid: Sallad, Tillbehör
Portioner: 4

Ingredienser

  • 1 påse pimiento de padrón, ca 20 st
  • 1 tsk flingsalt
  • ½ tsk rökt paprikapulver
  • 4 stora portioner machésallad
  • 150 g ricotta salata
  • olivolja

DRESSING

  • 1 skalad vitlöksklyfta
  • ¾ dl olivolja
  • 1 ½ msk vitvinsvinäger
  • 2 msk majonnäs
  • 1 tsk honung
  • 2 msk hackad oregano
  • flingsalt och nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Riv vitlöken till dressingen fint i en liten skål. Vispa ihop med olja, vinäger, majonnäs, honung och oregano. Krydda med salt och peppar.
  • Stek de små paprikorna i olja i en het stekpanna. De ska få rejält med färg. Krydda med salt och paprikapulver.
  • Varva sallad och paprikor snyggt på ett fat. Smula över ricottan och ringla över dressingen efter eget tycke (du kommer förmodligen ha på lite extra). Toppa med extra peppar.