1ask färska haricots verts eller brytbönor (ca 150 g)
½citron
god olivolja, salt och nymalen svartpeppar
Instruktioner
Koka upp 3 liter vatten i en stor kastrull. Tillsätt salt så att det smakar som havsvatten (1 rågad msk).
Skär zucchinin i centimetertjocka skivor. Lägg dem i det kokande vattnet och koka 2 minuter.
Lyft upp zucchinin och låt rinna av i ett durkslag. Spara 1 liter av kokvattnet.
Mixa zucchini, vitlök, olivolja och crème fraiche tillsammans med kokvattnet ett par minuter. Smaksätt med extra salt och ett gäng stänk tabasco. Soppan kan serveras varm, ljummen eller kall med en sked olivolja ringlad över.
Servera bönsalladen som sidorätt: Lägg keson på en tallrik. Skiva eventuellt rädisorna tunt, skär bönorna i strimlor och lägg på tallriken. Toppa med pressad citron, olivolja, salt och peppar. Om du vill: Servera med en bit bröd.