Go Back

Himmelska rabarber och rödbetor med vaniljmjölk

Måltid: Efterrätt
Portioner: 4

Ingredienser

  • 4 stjälkar rabarber
  • 1 skalad rödbeta
  • 1 dl kokossocker eller honung
  • 0,5 citron
  • 1 vaniljstång
  • 4 dl gammeldags mjölk
  • ev hasselnötter

Instruktioner

  • Skär rabarbern hipp som happ, alltså hur du vill. Skala rödbetan i tunna strimlor med potatisskalare.
  • Lägg allt i en kastrull med sockret och pressa i citronsaften. Låt koka under lock tills det är mjukt. Mosa med en sked.
  • Dela vaniljstången på längden och lägg den i mjölken i en kastrull. Koka upp och låt svalna.
  • Häll upp ljummen kompott i skålar och ringla över mjölken. (Förvara mjölken i kylen om du får över.) Om du vill: Rosta lite hasselnötter, hacka grovt och strö över kompotten.