Go Back

Ölbräserad tunga med stompade rotfrukter

Måltid: Huvudrätt
Portioner: 4

Ingredienser

  • 2 Färska eller rimmade svintungor
  • 4-5 skalade potatisar
  • 2 skalade gula lökar
  • 2 skalade morötter
  • 1 flaska julöl Ale, 33 cl
  • 4 dl vatten eller buljong
  • 1 knippe färsk timjan
  • 8 kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk salt
  • 2 msk smör till att stompa rotfrukterna med
  • salt och svartpeppar till smaksättning
  • olivolja till stekning

Instruktioner

  • Lägg alla ingredienser i en tryckkokare och låt småputtra i ca 30-35 minuter.
  • Sänk trycket och ta av locket på grytan. Lyft upp köttet och timjankvistarna på en tallrik.
  • Koka upp potatis och grönsaker och koka in buljongen tills hälften återstår. I med 2 matskedar smör, gaffla/moffa alltsammans med en potatisstöt.
  • Smaksätt med salt, peppar och ev lite mer timjan. Håll varmt!
  • Dela tungorna på längden, hetta upp en stekpanna med olivolja och stek tungorna krispiga och en härlig karamelliserad stekyta. Smaksätt med salt och peppar .
  • Servera med rotfruktsstompet och en klick grov senap!