Go Back

Sallad på blodapelsin och endive

Måltid: Sallad
Portioner: 4

Ingredienser

  • 6 blodapelsiner
  • 1 msk god olivolja
  • 1 msk sherryvinäger
  • 2 endiver
  • 1 dl hampafrön
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 250 g twaróg (polsk kvarg)
  • neutral olja och nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Skala blodapelsinerna med kniv, filea dem i klyftor och lägg i en skål (spara apelsinsaften).
  • Häll olivolja och vinäger i skålen.
  • Skiva endiverna rakt över på sniskan.
  • Häll hampafröna i en stekpanna, ringla över pyttelite olja och salta. Låt fröna rostas på svag värme tills de är gyllenbruna.
  • Klicka ut kvargen på ett fat, fördela endive och apelsinklyftor ovanpå.
  • Strö över hampafröna och dra ett par drag med pepparkvarnen. Ringla över saften från apelsinerna.