Go Back

Fröken Violas Nudelsoppebuffé

Portioner: 4 stadiga portioner

Ingredienser

  • 0,5 röd chili
  • 3-4 cm skalad ingefära
  • 2 skalade vitlöksklyftor
  • 1 citrongräs
  • 2 msk kokosolja
  • 1 liter vatten
  • 2 tsk sesamolja
  • 0,75 dl misopasta
  • 1 paket sashimilax, ca 180 g
  • 200 g räkor med skal
  • grönsakspyssel (jag använde 1 knippe broccolini, sockerärtor, 1 näve böngroddar, enokisvamp och torkade algchips)
  • 2 paket ramennudlar (gärna färska)
  • ev koriander och jordnötter

Instruktioner

Misobuljong!

  • Skiva chili och ingefära, ingefäran i ca ½ mm tunna skivor. Finhacka vitlöken. Banka på citrongräset med en kniv.
  • Hetta upp oljan i en gryta. Lägg i chili, ingefära, vitlök och citrongräs och låt svettas 1–2 minuter.
  • Tillsätt vatten, sesamolja och miso, låt koka upp och sjud sakta 5–6 minuter.
  • Under tiden: Skiva laxen, skala räkorna, skär broccolinin i bitar och strimla sockerärtorna.
  • Koka nudlarna hastigt i buljongen.
  • Lägg upp nudlar, lax, räkor och grönsakspyssel i skålar och skeda över buljongen.
  • Toppa med hackad koriander och hackade jordnötter om du vill och servera direkt!