Go Back

Misobuljong

Måltid: Drycker & Drinkar, Soppa
Portioner: 4 stadiga portioner

Ingredienser

  • 2 msk kokosolja
  • 0,5 röd chili, skivad
  • 1 bit ingefära i tunna skivor (ca 5 cm)
  • 1 citrongräs
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 liter vatten
  • 2 tsk sesamolja
  • 0,75 dl vit miso

Instruktioner

  • Hetta upp kokosoljan i en gryta.
  • Tillsätt skivad chili, ingefära, vitlök och krossat citrongräs och låt svettas i ca 1-2 minuter.
  • Tillsätt vatten, sesamolja och misopasta. Låt koka upp och sjud sakta i ca 3-4 minuter.
  • Sila upp buljongen i en termos och ta med ut och njut när du vinterbadar, går en tur i skogen eller åker skidor.