Go Back

Rostade kastanjer med vispat citronsmör

Måltid: Tillbehör, Tilltugg & Godis
Portioner: 6 pers

Ingredienser

  • 600 g kastanjer

VISPAT CITRONSMÖR

  • 150 g rumstempererat smör
  • 3 msk gräsig olivolja
  • rivet skal och saft från 1 citron
  • 2 krm flingsalt

Instruktioner

  • Skär ett kryss i den spetsiga änden av kastanjerna och lägg dem i korgen på airfryern.
  • Rosta dem 10–12 minuter på 200 grader så de spricker upp och blir mjuka. Om du rostar kastanjerna i ugnen, kör du dem på samma temperatur fast dubbelt så lång tid. Du ser när de spricker upp, då är de klara! 
  • Öppna och skaka runt kastanjerna en gång under rostningen så de blir jämnt rostade.
  • Lägg alla ingredienser till citronsmöret i en bunke och vispa vitt och fluffigt med elvisp.
  • Lägg upp i en snygg skål och servera till kastanjerna.