Go Back

Sallad på rödbetor med sardeller & bovetekrisp

Måltid: Huvudrätt, Lunch
Portioner: 4 portioner

Ingredienser

  • 4 dl kokt röd quinoa
  • 250 gr kokta och klyftade rödbetor
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 1 dl granatäppelkärnor
  • 2 msk granatäppelsirap
  • 4 msk olivolja
  • Salt och svartpeppar till smaksättning

Bovetekrisp

  • 1 vitlöksklyfta
  • 1,5 dl helt bovete
  • 1 liten burk sardeller, finhackade

Till servering

  • 4 lätt pocherade ägg
  • 1 ask hallon
  • Blandad grönsallad till servering

Instruktioner

  • Rosta bovetet i en torr stekpanna tills de fått fin gyllenbrun färg. Tillsätt lite av oljan från sardellerna och en krossad vitlök rosta någon minut till, ställ åt sidan.
  • Blanda till en sallad med rödbetor, quinoa, granatäppelkärnor, hackade sardeller och smaksätt med finhackad schalottenlök, granatäppelsirap ,olivolja, salt och peppar.
  • Lägg upp grönsallad på tallrikar & toppa med rödbetsalladen, hallon och pocherat ägg.
  • Toppa med bovetekrisp & servera!