Rör samman rimlagen kallt och lägg i laxen. Låt ligga i 25-30 minuter.
Tänd upp din offset Smoker eller rökgrill till ca 100-110°med ved och kol.
Blötlägg några nävar grova björkspån i vatten.
Lägg laxen i ett grilltråg och sätt den längst bort från elden/glödbädden.
Öppna en öl och dra i dig några klunkar. Sätt ner ölburken med resterande öl rakt ner i grilldelen där laxen ligger. Detta gör att fukten behålls i grillen och återfuktar laxen under rökningen.
Lägg ner en hel vitlök med skal direkt på glödbädden stäng locket.
Grilla vitlöken mjuk i glöden i 15-18 minuter tills den är helt svart runt om. Låt svalna.
Under rökningen, som tar ca 35-40 minuter, så slänger man på lite vått rökspån föra att hålla glödbädden varm och vid liv. Om ni använder termometer så brukar jag ta ut laxen ur röken när den är ca 54-56° i tjockaste delen.