Go Back

Bakad torsksvans med marinerad broccoli

Måltid: Huvudrätt, Lunch
Portioner: 4

Ingredienser

  • 4 torsksvansar (ca 600-700 g)
  • 0,5 citron
  • 1 stor broccoli
  • 1 knippe dill
  • 3 kvistar färsk mynta
  • Rostade fröer till servering
  • Havssalt och vitpeppar ur kvarn

Vinägrett

  • 3 tsk dijonsenap
  • 0,75 dl olivolja
  • 1 msk sherryvinäger
  • 3 msk vatten
  • 1 äggula

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 150 grader.
  • Lägg svansarna i en ugnsform ringla över olivolja och citronsaft, salta och peppra.
  • Sätt in och baka av i ugnen ca 10-15 minuter.
  • Lägg ingredienserna till dressingen i en burk med lock och skaka om ordentligt.
  • Hyvla broccoli tunt på mandolin och ringla över vinägrett. Vänd runt och lägg upp på ett fat.
  • Toppa broccolisalladen med grovhackade örter och ett par matskedar rostade fröer.
  • Servera broccolisalladen med den ugnsbakade torsksvansen.