Skala och skär ner lök,vitlök och grönsakerna i mindre tärningar.
Skär chorizon i små bitar, dela kycklinglårfiléerna på hälften och bryn ett par minuter i olivolja på stekhällen på medelvärme tills allt får fin färg. Tillsätt jätteräkorna på slutet och halstra dem bara snabbt som attan. Fettet i korven ska släppa och ge god smak. Ta upp alltsammans från hällen och lägg upp på ett fat bredvid .
Lägg ner vitlök och lök i pannan med fettet från korv och kycklingen och fräs tills de är mjuka.
Tillsätt riset, tärnade grönsaker och kryddorna och låt fräsa 2-3 minuter till tills riset blivit genomskinligt (tillsätt lite mer olja om det behövs)
Slå på vinet och låt det sakta koka in.
Häll på vatten i små omgångar ungefär som man gör med risotto. Vänd runt och rör om mellan varven så det inte bränns vid i botten (ha tålamod ☺)
När grönsaksriset puttrat i ca 15 minuter på svag värme så sticker vi ner musslorna och täcker med ett lock. Koka upp hastigt tills musslorna öppnat sig och avgett sina goda smaker.
Veva nu ner kyckling, chorizo och resterande skaldjur och ge alltsamman ett uppkok till – här kan det vara bra att tillsätta lite mer vätska i koket så det verkligen kokar runt alla ingredienserna.
Under tiden halveras lime och snittytan bryns direkt på ena kanten av hällen.
Plocka över timjanblad och smaksätt med salt och nymalen svartpeppar.
Lägg upp och servera paellan direkt ur pannan/ stekhällen.