Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Anteckning
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
Rostad sötpotatissoppa med cashewcreme
Måltid:
Förrätt, Huvudrätt
Servings:
4
Ingredienser
500
g
sötpotatis
3
röda spetspaprikor
1
röd chili
2
skalade lökar
2
skalade vitlöksklyftor
0,75
dl
olivolja
1
burk
kokosmjölk + 2 burkar vatten (ca 800 ml)
2
tsk
äppelcidervinäger
Salt och nymalen svartpeppar
Cashewkräm
250
g
(ca 3 dl) naturella cashewnötter
(blötlagda i minst 5 timmar eller gärna över natten)
2
lime
1
krm
salt
0,5
dl
vatten
Instruktioner
Soppan
Sätt ugnen på 250 grader.
Skala potatisen och dela ner den i klyftor/mindre bitar.
Halvera paprikorna och ta ut kärnhuset.
Skär chilin rakt över med kärnhuset och allt. Klyfta löken och krossa vitlöken.
Lägg allt i en ugnsfastform, häll över olivoljan och salta och peppra.
Rosta i ugnen tills allt är mjukt.
Under tiden...
Häll av cashewnötterna och lägg i mixer. Ju starkare mixer du har desto finare och fluffigare kräm, så kanske dags att investera (vad vet jag).
Pressa över limesaft och mixa järnet, späd med vatten och smaka av med salt .Krämen ska bli som en slät hummus i konsistens.
Tillbaka till soppan
Koka upp kokosmjölk, vatten och vinäger i en kastrull.
När alla grönsakerna är mosiga och rostade, lägg upp dem i ett mixerglas och häll på kokosmjölken.
Mixa soppan slät. Allt ska ner i mixern, oljan och hela alltet.
Anteckning
Glöm inte att blötlägga nötterna på morgonen innan du drar till skolan eller jobbet.