Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Anteckning
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
Lax med ingefära, krasse och sesamvinägrett
Måltid:
Lunch, Sallad, Tillbehör
Servings:
4
Ingredienser
300
g
pinfärsk laxfilé i hel bit
1
ask ärtskott
1
bunt blomkrasse
gärna med extra blommor till garnering
1
liten burk inlagd japansk ingefära (gari)
Sesamvinägrett
1
msk
rostade sesamfrön
1
msk
japansk soja eller tamari
1
msk
vitvinsvinäger
1
msk
flytande honung
1
msk
neutral olja
t ex majs- eller rapsolja
Instruktioner
Skär laxen i tunna skivor rakt ner och igenom, som du skivar bröd fast tunnare. (Inga laxskivor à la 70-talet, tack 🙂
Lägg ut skivorna på en planka, en stor skärbräda eller ett fat. Fördela ärtskotten på laxen och klipp över krassen.
Blanda vinägretten.
Lägg ut cirka 2 msk av den inlagda ingefäran på laxen. Skvätt över sesamvinägretten och toppa med krasse och gärna några fina blommor.
Anteckning
Hacka resten av ingefäran och använd till att smaksätta kokt ris med. Jättegott!