Go Back

Grillade äpplen och halloumi med russin

Måltid: Tillbehör
Portioner: 4

Ingredienser

  • 5 svenska äpplen t ex Ingrid Marie
  • olivolja
  • 1 hackad kvist rosmarin
  • 2 halloumiostar
  • 1 rödlök
  • 0,5 dl sultanrussin
  • 1 citron
  • ev. 0,5 dl olivolja

Instruktioner

  • Dela äpplena i halvor. Ringla lite olivolja över och strö över rosmarin. Grilla äpplena på en varm grill eller i en grillpanna, i ett par minuter på varje sida.
  • Grilla eller stek även osten gyllenbrun. Vänd den lite då och då. Halloumi är tacksam att steka, men se till så att den inte blir för bränd.
  • Skala och hacka rödlöken och lägg den i en skål. Hacka russinen och lägg dem i samma skål.
  • Tvätta och skala citronen. Hacka citronköttet och blanda det med lök och russin. Den som vill kan blanda ner 0,5 dl olivolja eller så behåller man röran mindre såsig.
  • Lägg äpplena på ett fat, bryt över den gyllenbruna osten och toppa med russin-, lök- och citronblandningen.