Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Anteckning
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
Daal (kryddig linsgryta)
Måltid:
Huvudrätt
Servings:
4
Ingredienser
2
schalottenlökar
2
vitlöksklyftor
2
stänger blekselleri
2
morötter
olivolja till stekning
1
tsk
malen ingefära
1
tsk
spiskummin
1
tsk
koriander
1
tsk
gurkmeja
0,5
tsk
kardemumma
0,5
tsk
kanel
1
tsk
sambal badjak
1
msk
tomatpuré
2,5
dl
torkade röda linser
0,5
tsk
salt
6
dl
grönsaksbuljong eller vatten
Pitabröd och Basmatiris till servering
Instruktioner
Finhacka schalottenlök och vitlök, Skala och skär ner selleri och morötter i tärningar.
Fräs alltsammans i en gryta med olivolja. Tillsätt alla kryddorna och tomatpurén, fräs ett par minuter till så kryddorna blommar ut.
Lägg ner linser och salt i grytan och häll på buljongen. Låt småputtra i cirka 20 min tills vätskan kokat in och linserna är mjuka.
Koka riset enligt anvisningar på paketet. Grilla på pitabröden i ugnen och servera tillsammans med den heta mustiga linsgrytan.
Anteckning
Hacka gärna över lite färsk koriander och mandel vid servering som ger den där extra kicken.