Värm ugnen till 200°.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt valnötter, salt, kardemumma, kanel och mjölet blandat med bikarbonat och bakpulver. Vispa ihop alltsammans. Blanda i morötterna och oljan.
Häll smeten i en smord form med löstagbar botten. Baka kakan i ugnen i 30–40 minuter tills den släpper från kanten. Kontrollera att den är färdig genom att sticka i den med en provsticka eller en kniv. Låt kakan svalna.
Vispa ihop florsockret, det smälta smöret och philadelphiaosten till en kräm. Tillsätt vaniljsockret och skalet och saften från citronen. Vispa ytterligare och fördela sedan krämen på kakan. Låt krämen sätta sig lite innan servering.
Koka morötterna i en lag av apelsinjuice, passionsfrukt och socker i en kastrull tills de är lagom mjuka, det tar 4–5 minuter på medelvärme. Låt svalna.
Garnera med morötterna och passionsfrukten.