Go Back

Zucchinisoppa med citron- & dillolja

Måltid: Soppa
Kök: Internationellt
Portioner: 4

Ingredienser

  • 2 gröna zucchini ca 500 g totalvikt
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 1,5 msk olivolja
  • 8 dl grönsaksbujong eller vatten
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt och svartpeppar

Till mixning

  • 1-2 msk Philadelphiaost

Ostsnurror

  • 1 pkt tjock pizzadeg
  • 2 dl riven gräddost
  • 30 g smör
  • 1,5 tsk paprikapulver
  • 1 tsk malen spiskummin
  • havssalt och svartpeppar
  • 1 knippe dill till servering

Instruktioner

  • Skölj zucchinin och skär i mindre bitar.
  • Krossa vitlöksklyftorna, skala och hacka löken.
  • Plocka dillen och hacka över grovt. Spara stjälkarna till koket.
  • Fräs på zucchini, vitlök, lök i olivoljan ett par minuter. Tillsätt buljong, vinäger och lägg ner dillstjälkarna. Låt koka upp och sjud sakta i 10-15 minuter.
  • Mixa soppan slät med Philadelphiaosten och smaksätt med salt och svartpeppar.

Ostsnurror

  • Sätt ugnen på 230 grader.
  • Kavla ut pizzadegen lätt på mjölat underlag, strö över osten och vik ihop dubbel, kavla lätt en gång till.
  • Smält sakta smöret med kryddorna i en kastrull på spisen.
  • Skär degen i 2 cm tjocka längder och snurra dem till avlånga pinnar, lägg upp på en bakplåt och pensla dem med kryddsmöret. Baka av i ca 10-15 minuter tills degen puffat upp och fått fin färg.
  • Bjud soppan med varma ostsnurror och klipp över dill vid servering.