Go Back

Pocherat ägg med sparris och örter

Måltid: Lunch
Kök: Internationellt
Portioner: 4

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 500 g sparris
  • 50 g parmesan
  • 1 dl hackade örter tex dill, dragon och körvel
  • 1 citron
  • 1-2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar från kvarn

Instruktioner

  • Förväll sparrisen hastigt i 1-2 minuter i lättsaltat vatten, låt den rinna av och lägg upp på ett fat tillsammans med citron i klyftor.

Pochera ägg

  • Knäck ägget i ett glas. Koka upp vatten i en vid kastrull och sänk värmen något när det börjar koka. Det räcker att det sjuder. Vispa runt i vattnet med en visp och häll ner ägget i "cirkusvirveln". Den hjälper ägget att bli snyggt – vitan lägger sig helt enkelt vackert runt gulan. Låt sjuda i 3–4 minuter och ta upp med hålslev för att känna försiktigt på äggulan – den ska kännas mjuk i mitten. Ta upp ägget försiktigt och lägg dem på fatet med sparrisen.

Servering

  • Fördela hackade örter på äggen och pressa över citronsaft.
  • Avsluta med att hyvla eller riva över parmesan och ringla över olivolja, salt och nymald svartpeppar.