Go Back

Sallad på jordgubbar med varm mozzarella och dill

Måltid: Sallad, Tillbehör
Portioner: 4

Ingredienser

  • 4 mozzarella
  • olivolja
  • salt och svartpeppar ur kvarn
  • 2 askar jordgubbar
  • 1 ask späd snacksgurka
  • 50 g machèsallad
  • 1 lime
  • 1 vårlök
  • 1 kruka dill
  • några droppar grön tabasco
  • havssalt och svartpeppar ur kvarn

Instruktioner

  • Lägg upp mozzarella i fyra små skålar, ringla över 1 msk olivolja på varje och smaksätt med salt och svartpeppar.
  • Skölj och dela jordgubbarna, skiva gurkan tunt. Riv skalet av en lime. Strimla salladslöken. Hacka dillen grovt.
  • Pressa ur limejuice i en skål och blanda med lite olivolja ,rivet limeskal, tabasco och lite salt till en snabb dressing . Vänd runt jordgubbarna, gurka, machèsallad och dill och i dressingen och lägg upp på tallrikar.
  • Sätt in mozzarella i micron och kör på högsta effekt 15-20 sek. Skeda över den varma osten på salladen och servera direkt när den är smält och ljummen.