Go Back

Småländsk chokladkaka med hallonbakade rabarber

Måltid: Efterrätt
Kök: Internationellt
Portioner: 10 bitar

Ingredienser

  • 250 g mörk choklad
  • 250 g smör + lite smör till formen
  • 4 dl florsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 ägg

Hallonbakad rabarber

  • 6 rabarberstänger
  • 400 g frysta hallon
  • 2 dl strösocker

Instruktioner

  • Värm ugnen till 150°.
  • Ansa rabarbern och skär den i 10 cm långa stänger. Lägg dem i en ugnsfast form. Häll på hallon och socker och täck med aluminiumfolie. Baka i ugnen i 20–30 minuter tills rabarbern har mjuknat något – skaka formen lite efter halva tiden. Låt svalna.
  • Öka värmen i ugnen till 180°.
  • Smält choklad, smör och florsocker i en skål i ett vattenbad i en kastrull. Ta skålen från värmen. Sikta ner mjölet och vispa i äggen. Häll upp i en smord springform och baka i 18–20 minuter eller i 6–8 minuter om du använder portionsformar.
  • Skär rabarbern som du vill ha den och garnera en stor eller flera små kakor.