Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
Glaserat kanelsidfläsk
Måltid:
Huvudrätt, Tillbehör
Kök:
Internationellt
Ingredienser
600
g
varmrökt sidfläsk i bit med svål
1
dl
torkade aprikoser
2
msk
ljus sirap
2
msk
vitvinsvinäger
1
tsk
kanel
1
knippe
färsk timjan
vit- eller svartpeppar ur kvarn
Instruktioner
Skär många snitt genom fläsksvålen tätt efter varandra tills den är som »ribbad«. Späcka den med aprikoser.
Skär ett kryss i svålen med en vass kniv och grilla fläsket med fettsidan nedåt.
Ta upp fläsket och lägg det på dubbla aluminiumfolieark, häll över sirap och vinäger, strö över kanel och toppa med timjankvistar.
Lägg tillbaka paketet på grillen och låt fläsket ligga i cirka 30 minuter så att det blir riktigt varmt, vänd det då och då för att fördela marinaden.
Skär fläsket i skivor och servera.