Go Back

Romtopf

Måltid: Efterrätt
Kök: Internationellt
Portioner: 12

Ingredienser

  • 6 dl strösocker
  • 75 cl mörk god rom
  • 1,5 kg blandade bär och stenfrukter (t.ex. nektariner, krikon, jordgubbar, lingon, blåbär, hallon och hjortron)
  • 1 liten citron
  • 1 rengjord glasburk med lock ca 4 liter

Instruktioner

  • Skala av det gula tunna skalet på citronen med en potatisskalare.
  • Skölj och kärna ur bären och frukterna. Varva dem med sockret och citronskal i glasburken och häll på rom tills all frukt är täckt. Sockret kommer med tiden att lösa upp sig i vätskan.
  • Ställ kallt och fyll på med bär och frukter allteftersom, om du har plats i burken. Se bara till att det alltid finns tillräckligt med vätska så att all frukt är helt täckt. Fyll annars på med mer rom.
  • Servera med lättvispad grädde eller glass.