Go Back

Helgrillad kyckling med citron, vitlök och timjan

Måltid: Huvudrätt
Kök: Internationellt
Portioner: 4

Ingredienser

  • 1 hel majskyckling 1,6–2 kg
  • 4-5 msk olivolja
  • 1 hel vitlök
  • 1 citron
  • salt och svartpeppar ur kvarn

Till pensling

  • 1 citron
  • 1 knippe timjan hackad
  • 1,5 msk japansk soja
  • några matskedar olivolja

Instruktioner

  • Dela kycklingen, skär ut ryggbenet och fläk ut den. Dela vitlöken på mitten över klyftorna och dela även citronen.
  • Skär små snitt i låren och gnid in hela kycklingen med olivolja, vitlök och citron. Salta och peppra.
  • Grilla kyckling, vitlökshalvor och citron på indirekt värme i 40–45 minuter. Vänd kycklingen då och då.
  • Pressa ner citronsaften i en skål och tillsätt timjan, soja och olivolja. Pensla kycklingen med blandningen i slutet av grillningen. Avsluta med skinnsidan nedåt så att skinnet blir så frasigt som möjligt.
  • Pressa den grillade citronen över kycklingen vid servering och ät gärna även de grillade vitlöksklyftorna till!