Go Back

Lax med nypotatis och kaviargrädde

Måltid: Huvudrätt
Portioner: 4

Ingredienser

  • 400 g kokt potatis från gårdagen 600 g laxfilé utan skinn
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 tub kaviar ca 85 g
  • vit- eller svartpeppar ur kvarn
  • 1 dl riven lagrad gräddost

Instruktioner

  • Värm ugnen till 225°.
  • Lägg de kokta potatisarna i en ugnsfast form och tryck till dem med en gaffel.
  • Skär laxen i 2 cm tjocka skivor och varva med potatisen i formen.
  • Vispa grädden och smaksätt den med kaviar och peppar. Bred ut kaviargrädden i formen så att den täcker. Toppa med riven ost och gratinera i ugnen i cirka 15 minuter.
  • Servera rätten som en snabb vickning eller laga till den när grannen plötsligt dyker upp och är hungrig.