Go Back

Stekt senapsströmming

Måltid: Huvudrätt
Portioner: 6

Ingredienser

  • 20 strömmingsfiléer
  • 1 burk ansjovisfiléer, 55 g
  • 1 stort knippe dill, ca 30 g
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 liter filmjölk
  • 1,5 dl majonnäs
  • 5 msk grov skånsk senap
  • 5 msk dijonsenap
  • 3-4 dl rågmjöl till panering
  • salt
  • vitpeppar ur kvarn
  • smör till stekning

Instruktioner

  • Klipp av ryggfenorna på strömmingen och lägg filéerna i en stor bunke.
  • Låt ansjovisen rinna av och hacka den sedan. Hacka även dillen. Riv vitlöken. Rör ihop ansjovis, dill, vitlök, filmjölk, majonnäs och senap i en stor skål och lägg ner strömmingsfiléerna. Täck med plastfolie och låt stå i kylen i minst 5–6 timmar, helst över natten.
  • Ta upp strömmingen och vik den dubbel. Vänd den i rågmjöl. Salta och peppra.
  • Stek filéerna i smör i 2–3 minuter på varje sida tills de är frasiga.