Go Back

Pumpacurry med palsternacka och kokos

Portioner: 4

Ingredienser

  • 1 butternutpumpa ca 500 g
  • 2 palsternackor
  • 1 rödlök
  • 1 citrongräs
  • 3 vitlöksklyftor
  • 20 g färsk ingefära
  • 2 tsk kanel
  • 1 msk gurkmeja
  • 1 msk spiskummin
  • 2 msk paprika
  • 1 msk salvia
  • 0,5 tsk cayenne
  • 1 tsk salt
  • olivolja till stekning
  • 1 burk kokosmjölk 400 ml
  • 1 burk krossade tomater 390 g + 1 vatten
  • 200 g halloumi
  • 1 lime i klyftor
  • 0,5 kruka koriander

Instruktioner

  • Skala och skär ner rotfrukter och lök i lagom stora bitar.
  • Fräs grönsaker och lök i en gryta. Pudra på kryddorna och salt. Låt steka samman ett par minuter.
  • Tillsätt kokosmjölk, krossad tomat och vatten. Låt det småkoka under lock i ca 15 minuter tills pumpa och palsternacka är mjuka och såsen kokat sig simmig.
  • Skär halloumin i stora tärningar och vänd ner i grytan den sista minuten innan servering.
  • Strö över hackad koriander och servera med ris eller bröd och limeklyftor.