Sätt ugnen på 230°
Blanda socker med saffran och alkohol , rör om tills saffran och sockret löst ut sig i spriten.
Smula jästen i en matberedare och tillsätt ljummen mjölk och salt.
Ta i saffransblandningen och hälften av mjölet och kör till en deg , mata i smöret i klickar och tillsätt sen resterande mjöl. Kör till en smidig deg ett par minuter på medelhastighet.
låt degen jäsa under duk i 45 minuter, ”slå” ner degen lätt med händerna och låt den jäsa upp igen i ca 20 minuter till.
Blanda ingredienserna till fyllningen.
Dela upp degen i 2 längder och knåda ut små bullar som väger 45-50 g styck , lägg upp i bullformar och tryck ett hål med tummen i mitten, klicka ut små kulor av fyllning i hålen.
Fördela på 2 ugnsplåtar och låt bullarna jäsa till 20-25 minuter, baka av i ugnen 8 minuter.