Go Back

Tagliatelle med svamp och vitlök

Måltid: Huvudrätt
Portioner: 2

Ingredienser

Pastadeg (4-6 portioner)

  • 450 g durumvetemjöl
  • 4 hela ägg + 1 äggula
  • 0,5 tsk salt
  • 2-3 msk vatten

Övriga ingredienser

  • 500 g blandad svamp
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 25 gr riven parmesan
  • 1-2 msk crème fraiche
  • salt och svartpeppar
  • smör och olivolja till stekning

Instruktioner

  • Häll upp mjölet på ett bakbord och gör en liten grop i mitten.
  • Knäck ner äggen och rör in mjölet med en gaffel. Tillsätt vatten och salt.
  • Knåda ihop till en deg som blir smidig och elastisk. Linda in i plastfolie och vila i cirka 30-60 minuter. Har man maskin kan man använda den.
  • Kavla ut pastan till tagliatelle i en pastamaskin, strö över mjöl så fastnar längderna inte i varandra.
  • Kavla ut pastan till tagliatelle. Koka upp vatten i en kastrull.
  • Fräs svampen med vitlök och lök i smör och olivolja ett par minuter.
  • Lägg i pastan och låt koka 2-3 minuter. Tillsätt crème fraiche, parmesan och 1 dl pastavatten i svampen och koka ihop till en snabb sås.
  • Häll av pastan och lägg ner i såsen. Smaka av med salt, peppar och extra parmesan om man vill. Servera direkt!