Go Back

Bratwurst ”Norbert”

Måltid: Huvudrätt
Kök: Internationellt

Ingredienser

  • 700 g grisbogkött
  • 300 g späck utan svål
  • 2 meter grisfjälster
  • 25 g salt
  • 2 g mald ingefära
  • 2 g torkad mejram
  • 2 g vitpeppar
  • 5 g kummin
  • 2 g gula senapsfrö
  • 1 dl vitt vin eller vatten
  • 2 vitlöksklyftor
  • Rivet skal från 1 citron

Instruktioner

  • Mal bogköttet genom 6 mm skiva och späcket genom 4,5 mm skiva i köttkvarn, eller be din slaktare att fixa det.
  • Skölj fjälstret i kallt vatten.
  • Rosta alla kryddorna i en torr stekpanna några minuter tills doften kommer.
  • Lägg köttet i en bunke och tillsätt saltet, rivet citronskal och finhackad vitlök. Tillsätt vinet eller vatten och blanda smeten ordentligt så den binder .
  • Dra över fjälstret på korvhornet och fyll fjälstret, men inte för hårt. Snurra upp eller knyt om korvarna och låt dem ligga i kylen ett par timmar innan tillagning så smakerna ”sätter sig”.
  • Stek korven gyllenbrun i smör och njut med en god senap.