Go Back

Frasig friterad kyckling

Måltid: Huvudrätt
Kök: Internationellt
Portioner: 4

Ingredienser

  • 5 benfria kycklinglår, 500-600 g
  • salt och svartpeppar från kvarn

Dopp 1

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk maizena
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk paprika pulver
  • 1 msk vitlökspulver
  • 1 msk lökpulver

Dopp 2

  • 2,5 dl filmjölk
  • 1 ägg

Instruktioner

  • Skär låren i bitar, salta och peppra.
  • Blanda mjöl, maizena, bakpulver och kryddor på en stor tallrik.
  • Rör samman dopp 2 i en skål.
  • Vänd kycklingen i det kryddade mjölet lyft upp och skaka av lätt. Vänd kycklingen i dopp 2, lyft upp och vänd ner kycklingen i mjölet igen och skaka av.
  • Hetta upp en gryta med neutral matolja till 170-180 grader.
  • Fritera några bitar i taget i cirka 5-6 minuter tills gyllenbruna och frasiga.
  • Servera med tex aioli eller grekisk yoghurt som dip.