Go Back

Fylld köttfärslimpa med ajvar och gräddost

Måltid: Huvudrätt
Kök: Internationellt
Portioner: 4

Ingredienser

  • 500 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk salt och svartpeppar ur kvarn
  • 6 msk Ajvar relish
  • 2 tsk rivet citronskal
  • 100 g riven gräddost

Instruktioner

  • Värm ugnen till 175 grader.
  • Blanda en grundfärs med ägg, mjölk och blandfärsen. Smaksätt med salt och peppar.
  • Platta ut färsen på ett ark bakplåtspapper på köksbänken.
  • Bred ajvar på färsen och riv över citronskal. Smula över osten.
  • Forma färsen till en rulle med hjälp av bakplåtspappret.
  • Lägg färslimpan med skarven nedåt på en smord plåt eller på bakpapper.
  • Linda in rullen tätt med baconskivor. Stek i ugnen i ca 20-25 minuter. Servera med stekt ägg och en härlig grönsallad.