Go Back

Quesedilla med bönor och gurksallad

Måltid: Lunch
Kök: Internationellt
Portioner: 4

Ingredienser

  • 4 tortillabröd
  • 1 paket valfria kokta bönor (400 g)
  • 0,25 purjolök
  • 125 g gräddost
  • Olivolja till stekning
  • 0,5 gurka
  • 2-3 msk tjock yoghurt
  • 0,5 paket kryddkrasse
  • Salt och vitpeppar

Instruktioner

  • Häll av spadet från bönorna och riv osten, strimla ner purjolöken och blanda samman med bönor och ost. Salta och peppra.
  • Fördela bönröran mellan 2 tortillabröd och hetta upp en stekpanna på spisen. Stek bröden på medelhög värme tills dom är gyllenbruna och osten har smält. Upprepa stekningen med nästa 2 bröd.
  • Tärna ner gurkan och blanda med yoghurt och krasse. Salta och peppra.
  • Lägg upp varma nystekta quesedillas med gurksallad och njut direkt!