Go Back

Lax stroganoff

Måltid: Huvudrätt
Kök: Internationellt
Portioner: 4

Ingredienser

  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyftor
  • 500 g laxfilé utan skinn
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 0,5 tsk spiskummin
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 0,5 tsk salt
  • 3 msk chilisås
  • 2 msk tomatpure
  • 1 burk krossade tomater ca 400 g
  • 0,75 dl vispgrädde
  • Rapsolja och smör till stekning

Instruktioner

  • Skala och hacka rödlök och vitlöksklyftor.
  • Skär laxen i lite större tärningar.
  • Fräs lök och kryddor i rapsolja och smör.
  • Tillsätt chilisås, tomatpure, krossade tomater och grädde. Låt sjuda sakta i 10–15 minuter.
  • Tillsätt laxbitarna och låt puttra i 2–3 minuter till, så att laxen blir tillagad.
  • Servera stroganoffen med bröd och en klick gräddfil.