Go Back

Crudo på hälleflundra med granatäpple och spiskummin

Måltid: Förrätt
Portioner: 4

Ingredienser

  • 200 g hälleflundrafilè
  • 1 granatäpple
  • 1 salladslök
  • 1 tsk spiskummin
  • 0,5 citron
  • havssalt
  • olivolja

Instruktioner

  • Dela och pressa ur saften från en halva så det blir ca 0,5 dl juice.
  • Blanda granatäppeljuice med 1 tsk stött spiskummin, 0,5 tsk salt och ca 2 msk citronjuic. Rör om och ringla i 3 msk olivolja.
  • Skiva hälleflundran tunt och lägg upp på ett fat, strö över havssalt.
  • Plocka ur granatäppelkärnor ur den andra halvan och fördela på fisken tillsammans med tunt skuren salladslök.
  • Ringla över dressingen och låt gärna stå 10 - 15 minuter att dra åt sig smakerna innan servering.