Go Back

Butternutpumpa med ricotta och honung

Måltid: Tillbehör
Kök: Internationellt
Portioner: 4

Ingredienser

  • 1 medelstor butternutpumpa
  • 150 g ricotta
  • 100 g blåmögelost
  • 2 msk honung eller lönnsirap
  • salt
  • vit- eller svartpeppar ur kvarn

Instruktioner

  • Värm ugnen till 200°.
  • Dela pumpan på längden och gröp ur kärnor och lite av fruktköttet (kärnorna kan man spara och rosta om man vill). Hacka ner fruktköttet i mindre bitar.
  • Lägg pumpahalvorna i en ugnsfast form.
  • Blanda ricotta, blåmögelosten och hackad pumpa till en kräm och fördela osten i urgröpningen och ringla över honung.
  • Baka i ugnen i 35–40 minuter tills osten har fått fin gyllene färg. Strö över flingsalt och dra ett varv med svartpeppar över pumpan.
  • Servera som tillbehör till exempelvis stekt kycklingbröst eller på en buffé.