Go Back

Varm sallad på Hokkaidopumpa och grönkål

Måltid: Sallad, Tillbehör
Kök: Internationellt
Portioner: 4

Ingredienser

  • 800 g skalad hokkaidopumpa
  • 2 vitlöksklyftor
  • Olivolja till stekning
  • 0,5 citron
  • 1 dl rostade mandlar
  • 120 g grönkål
  • 50 g parmesan
  • Salt och peppar

Till servering

  • Eventuellt frasigt stekt kycklinglår

Instruktioner

  • Skär ner pumpan i grova bitar och sätt ugnen på 190° varmluft.
  • Lägg pumpan i en ugnsform tillsammans med krossad/hackad vitlök. Ringla över olivolja salta och peppra. Baka av pumpan i ugnen tills den är mjuk i ca 25-30 minuter.
  • Plocka under tiden grönkålsbladen från stjälken och vänd dem med lite olivolja och salt i en bunke. Lägg upp på en ugnsplåt och sätt in i ugnen i ca 10-12 minuter tills kålen blir som krispiga chips.
  • Mosa den varma pumpan med en gaffel och riv över parmesan. Pressa över citronsaft och toppa med rostad mandel och den krispiga grönkålen.
  • Servera pumpan med t.ex. frasigt stekta kycklinglår.