Go Back

Citronkola

Måltid: Tilltugg & Godis
Kök: Internationellt

Ingredienser

  • 5,75 dl socker
  • 3 st citroner
  • 125 g smör
  • 350 g vit choklad
  • 225 g kokosfett

Instruktioner

  • Börja med att mäta upp alla ingredienser och hacka chokladen. När det väl börjar koka så går det fort och bra om allt är förberett.
  • Koka upp sockret med saften och skalet från citronerna.
  • Sila ner sockerlagen i en tjockbottnad vid kastrull och låt det koka tills att temperaturen uppgår till 114 grader.
  • Tillsätt smöret och låt det koka vidare tills att temperaturen uppgår till 119 grader.
  • Rör ner den vita chokladen och rör om ordentligt tills chokladen smält.
  • Rör därefter ner kokosfettet lite i taget så att det blandar sig ordentligt med smeten. Här hade min smet blivit lite för kall, så jag satte tillbaka den på låg värme och rörde rörde rörde. Smeten gick då ihop igen.
  • Skär bitar och rulla i florsocker om du vill.