Arancini – friterade risottobollar med mozzarella och basilika
Måltid: Förrätt, Tillbehör
Ingredienser
600gkall palsternacksrisotto
1krukabasilika
125gmozzarella
2dlvetemjöl
3dlströbröd
2ägg
1literneutral rapsolja
Instruktioner
Blanda 600 g kall palsternacksrisotto med hackade blad från 1 kruka basilika.
Rulla risotton till bollar. Dela 125 g mozzarella i bitar och tryck in en bit i varje boll.
Häll upp 2 dl vetemjöl i en djup tallrik och 3 dl ströbröd i en annan. Vispa 2 ägg i en tredje.
Rulla bollarna först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd.
Värm 1 liter neutral rapsolja i en stor kastrull till 160 grader. Fritera bollarna i omgångar tills de får fin färg. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Ät direkt!