Go Back

Hjärtliga spett med rostad paprikasalsa

Måltid: Huvudrätt
Kök: Internationellt
Portioner: 4

Ingredienser

  • 1 paket 250 g kycklinghjärta
  • Salt och svartpeppar från kvarn
  • Olivolja till stekning

Salsa

  • 1 burk rostad inlagd paprika med lag 480 g
  • 1 finhackad röd chili
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • Olivolja till stekning
  • 1 dl chilisås
  • 0,5 dl äppelcidervinäger
  • 1 msk hel spiskummin
  • 1,5 tsk rökt paprikapulver
  • Salt och svartpeppar

Instruktioner

Salsa

  • Hacka paprikan fint.
  • Fräs paprika, vitlök och chili i en gryta med olivolja ett par minuter.
  • Tillsätt chilisås, vinäger, kryddor och lagen från paprikan och koka ihop ytterligare ett par minuter. Smaka av med salt och eventuellt lite mer peppar

Spetten

  • Skär ett snitt i kycklinghjärtat utan att skära igenom det. Vik upp och trä på köttet på spetten. Salta och peppra.
  • Stek eller grilla spetten krispiga och servera med salsa.