Go Back

Dillstuvad potatis med varmrökt lax

Måltid: Huvudrätt
Portioner: 4

Ingredienser

  • 800 g varm kokt potatis i bitar
  • 600 g varmrökt lax
  • 1 knippe dill
  • 0,5 finhackad rödlök

Bechamelsås

  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk smör
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • Riven muskotnöt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 100 grader. Portionera upp laxen i 4 stora bitar och lägg i en ugnsform.
  • Värm upp gräddmjölken i en kastrull.
  • Smält smör i en kastrull, strö över mjölet. Späd med gräddmjölken under ständig vispning och låt såsen sjuda i 5-6 minuter. Salta och peppra och smaksätt med riven muskotnöt.
  • Sätt in laxen 4-5 minuter i ugnen så den blir ljummen. Under tiden vänd ner potatisen i såsen och blanda runt. Lägg upp i en skål och toppa med hackad dill och rödlök.
  • Servera direkt med den varma laxen. ☺