Go Back

Örtfylld brie med snabbrostade tomater

Måltid: Tillbehör, Tilltugg & Godis
Portioner: 4

Ingredienser

  • 2 brieostar 10–15 cm i diameter
  • 2 askar kruspersilja à 30 g
  • 1 ask dill ca 30 g
  • 1 knippe basilika ca 30 g
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm cayennepeppar
  • flingsalt
  • 2-3 kvistar körsbärstomater ca 400 g
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 mak farinsocker eller annat mörkt socker
  • en nypa flingsalt

Instruktioner

  • Värm ugnen till 220 grader.
  • Lägg tomaterna med kvistar i en ugnsform. Häll på olja och strö över socker och en nypa flingsalt. Krossa vitlöksklyftorna med skal och allt och lägg även dem i formen. Rosta tomater och vitlök i ugnen i 15 minuter. Ta ut och låt svalna.
  • Dela en av ostarna i en över- och en underdel. Skala bort "höljet" på den hela osten med en liten skalkniv.
  • Lägg örterna i en matberedare, tillsätt olivolja och cayennepeppar. Kör allt på hög hastighet så att örterna blir rejält mixade. Lägg i den skalade osten och kör ett par varv till, det gör inget om den inte blir helt jämngrön, bara det blir vackert!
  • Lägg den gröna ostmassan på underdelen och lägg på överdelen.
  • Toppa brietårtan med de vackra och goda tomaterna och servera den rumsvarm. Ät till knäckebröd med spiskummin och anis och ett glas vitt vin.