Go Back

Foccacia på överjäst pizzadeg

Ingredienser

  • 660 g vatten
  • 1000 g vetemjöl Tipo 00
  • 25 g jäst
  • 30 g salt

Topping

  • Vad du råkar ha i kylen. T.ex. tomat, oliver, padrones, lök + en god olivolja

Instruktioner

Dag 1

  • Blanda kallt vatten med jäst i en degblandare. Tillsätt mjölet och kör 3-4 minuter på medelhastighet till en smidig deg.
  • Tillsätt saltet med 1 msk vatten så saltet löser sig i degen och kör vidare i ca 3-4 minuter till.
  • Stjälp upp degen i en bunke eller större plastlåda med lock och låt jäsa i 60 minuter i rumstemperatur. Ställ sedan in degen i kyl över natten.

Dag 2 (Det är nu du kommer på att den här pizzadegen nog får byggas om till något annat ☺ )

  • Sätt ugnen på 220°, fodra en ugnsform med bakplåtspapper och olivolja och stjälp ut degen i formen.
  • Tryck över hela ytan med dina fingrar så det bildas små luftfickor.
  • Toppa degen med valfria ingredienser och lite havssalt, sätt in i ugnen och baka av brödet i ca 20-25 minuter tills det puffat upp och är välgräddat.
  • Låt svalna och placera det som en centerpiece på middagsbordet eller bara käka en bit av det med ost och lite god chark!