Go Back

Enkel sparristarte med mozzarella

Måltid: Förrätt, Huvudrätt
Portioner: 4

Ingredienser

  • 1 paket färdigkavlad pajdeg
  • 1 uppvispat ägg till pensling
  • 1 knippe tunn späd sparris 250 g
  • 3-4 msk pesto
  • 1 buffelmozzarella
  • 1 silverlök
  • havssalt svartpeppar och olivolja till smaksättning

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 220°.
  • Rulla ut pajdegen på en klädd bakplåt.
  • Ansa sparrisen och skala om det behövs. Vänd runt sparrisen med ett par matskedar pesto och placera sparrisen i mitten på degen.
  • Pensla kanten runt om med ägg och strö över lite havssalt.
  • Baka av tarten i ca 15 minuter tills degen blivit frasig och sparrisen lagom mjuk.
  • Under tiden så skivar vi silverlöken tunt på mandolin och låter den dansa ner i en bunke med iskallt vatten. Rör om och lyft upp löken på ett papper att rinna av. Skvätt över lite salt och en god vinäger och blanda runt.
  • Toppa sparris-tarten med mozzarella och silverlök. Vrid över lite svartpeppar och ringla till sist olivolja över vid servering.