Go Back

Snabba rabarberflarn med vispad ricotta

Måltid: Efterrätt
Kök: Internationellt
Portioner: 4

Ingredienser

  • 4 tinade smördegsark skurna i ca 12 x 10 cm
  • 4-6 rabarberstänger
  • 3-4 msk farinsocker
  • 1 msk maizenamjöl
  • 1 ägg till pensling
  • 250 g ricotta
  • 1 msk florsocker
  • Valfri likör eller sprit till smaksättning

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Lägg ut smördegsarken på en klädd bakplåt och pensla kanterna med ägg.
  • Skölj rabarbern och skär dem i stavar som är lika breda som smördegen.
  • Vänd runt rabarbern med en blandning av farinsocker och maizenamjöl.
  • Fördela rabarberlängderna i en fin rad mitt på smördegsarken och tryck ner dem lätt i degen.
  • Strö över resten av sockerblandningen.
  • Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter eller tills de fått fin färg och puffat upp.
  • Under tiden vispas ricotta med florsocker till en len kräm. Smaksätt med din favvolikör och servera en generös klick ricotta till de nybakade rabarberflarnen.