Go Back

Krispig kyckling-steak med svartkål och cashewdipp

Måltid: Huvudrätt
Kök: Internationellt
Portioner: 4

Ingredienser

  • 4 kycklingstekar
  • 3 dl vatten
  • 3 dl cashewnötter
  • 75 g svartkål
  • Vitlök
  • 1 msk tahini
  • 1-2 tsk sherryvinäger
  • olivolja
  • Salt & svartpeppar

Instruktioner

  • Koka upp 5 dl vatten och häll det över 3 dl cashewnötter i en bunke. Låt stå i 30 minuter.
  • Salta och peppra 4 kycklingstekar. Stek dem knapriga på skinnsidan i 1 msk olivolja i 7–8 minuter.
  • Förväll under tiden 75 g skuren svartkål, ta upp och torka av (spara 2 dl av kokvattnet).
  • Sila av vattnet från nötterna och mixa dem med förvälld kål, 1 skalad vitlöksklyfta, 1 msk tahini, 0,75 dl kokvatten, 0,75 dl olivolja och 1–2 tsk sherryvinäger (tillsätt lite mer kokvatten om det behövs). Smaksätt med salt och svartpeppar.
  • Vänd kycklingen, lägg i 75 g skuren svartkål och stek färdigt (kycklingens innertemperatur ska vara 75 grader).
  • Salta och peppra och servera med cashewdippen.