Sätt ugnen på 160 grader.
Lägg bakplåtspapper i två formar 19–20 cm i diameter.
Vispa smör, socker och vaniljsocker. Tillsätt äggulorna och fortsätt vispa.
Sikta i mjöl och bakpulver. Tillsätt mjölken och blanda ihop till en jämn smet. Fördela smeten jämnt i båda formarna.
Vispa upp äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget. Vispa till en fast marängsmet. Bred ut marängen ovanpå sockerkakssmeten.
Grädda formarna längst ner i ugnen ca 35 min, tills marängen börjar få fin färg och höjd. Låt svalna.
Mosa jordgubbar till fyllningen, med lite socker om man känner för det.
Slövispa grädden och vänd ner mascarpone på slutet till en len kräm.
Lossa kakorna från papperet. Lägg den ena bottnen på ett tårtfat.
Lägg på mosade jordgubbar. Klicka över hälften av gräddkrämen.
Lägg på den andra bottnen, avsluta med resten av krämen och toppa med massor av jordgubbar. Servera!